Counselling en Coaching

Counselling

Counselling is een laagdrempelige manier van psychische hulpverlening die voornamelijk wordt toegepast bij cliënten met een gezonde emotionele basis, die tijdelijk het spoor bijster zijn. Het starten van een counsellingproces geschiedt altijd op verzoek van de cliënt. Door empatisch te luisteren kan de counsellor zich inleven in de belevingswereld van de cliënt. Van hieruit kunnen andere standpunten belicht worden, zodat keuzes en veranderingen kunnen worden bewerkstelligd.
Wanneer u tijdelijk niet lekker in uw vel zit, al dan niet door een gebeurtenis in uw leven of  je hebt een probleem en je komt er alleen niet goed uit, dan ondersteunt een counsellor u hierbij of helpt u om beter met uw situatie om te gaan.

Eenzaamheid
Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst. Eenzaamheid gaat gepaard met kenmerken als negatieve gevoelens van leegte, verdriet, angst en zinloosheid en met lichamelijke of psychische klachten. (bron: eenzaamheid.nl)
Het Seniorenhart zet zich in om het gevoel van eenzaamheid te verminderen, ‘drempels’  te verlagen en angsten te overwinnen. Samen gaan we ervoor om bij u  het gevoel van eenzaamheid  te verminderen.
Overigens hoef je niet alleen te zijn om je alleen te voelen!

Coachen
Het Seniorenhart helpt, stimuleert en motiveert u om de door u gestelde doelen te bereiken.

Voor meer informatie en/of aanmelden.
Het Seniorenhart
Els de Lange 
Telefoon: 06 31 53 65 11
Email: els@seniorenhart.nl